Even voorstellen

Jachthondentraining AA en Hunze werkt samen met Yvonne van Houten en Martine Dietz.

Yvonne heeft al een aantal jaren les gegeven op een gewone hondenschool aan pups en jonge honden. Ze is afgestudeerd kynologisch instructeur via O&O.
Ze heeft les gegeven bij KJV N&M Drenthe en bij Jachthondentraining AA en Hunze, en heeft sinds juni 2021 haar eigen Jachthondenschool Kaya.

Martine heeft ruim haar sporen verdien op het gebied van het zoekwerk en volgt al een tijdje trainingen bij ons.
Martine heeft haar eigen bedrijf waar ze leuke lessen en workshops verzorgt op het gebied van vlaktezoeken, puinzoeken en mantrailing. En tevens geeft ze jachthondentraining aan pups en jonge honden.

Yvonne vertelt...

Mijn naam is Yvonne van Houten, mijn passie is jachthondentraining.
In mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de natuur en alle dieren die daar in leven.
Toen ik dus de mogelijkheid had om zelf dieren te gaan houden heb ik dat met volle overgave gedaan. Behalve honden en paarden waar ik altijd mee gewerkt heb zijn er ook kippen, konijnen en katten geweest. Op dit moment heb ik nog 1 hond en een paar kippen.
Zo af en toe fok ik zelf een nestje pups. Onze kennelnaam is www.tricksywoods.nl
Ik hoop dit jaar [2021] als het mee zit een pup van mijn eigen hond te gaan krijgen. Kaya ( Flatcastles Indy Brown Girl ) is een Flatcoat Retriever met een heel sociaal karakter en een grote werklust. Met Kaya ben ik actief in de jachthondensport en mogen wij een aantal malen per jaar mee op jacht.
Kaya is inmiddels in het bezit van een aantal mooie SJP B diploma’s en ook een aantal MAP B diploma’s staan op haar naam. Ze is op de talentenjacht van de WFRG in 2018 als winnaar uit de bus gekomen. Al met al een talentvol hondje. Ik hoop dat we samen het SJP A diploma gaan halen en wie weet wel de MAP A.
Nadat ik een aantal jaren puppy les heb gegeven en meegelopen heb bij Jachthondentraining Aa & Hunze heb ik in 2020 mijn laatste module voor Kynologisch instructeur gehaald. Om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe trainingsinzichten volg ik workshops en ga naar congressen Ik wil namelijk elke combinatie hond baas goed kunnen begeleiden en op de hoogt blijven van de laatste ontwikkelingen op kynologisch gebied

Ik geef nu les aan pups en jonge honden binnen mijn eigen jachthondenschool Kaya, ik begeleid combinaties tot en met SJP B niveau. De kracht is kleine groepen rust en aandacht. Met name voor de jonge hond erg belangrijke dingen. Om het beste te halen uit alle combinaties heb ik inmiddels mijn “rugzak” gevuld met allerlei trainingsmethodes. Om iedereen op een fijne rustige manier te begeleiden.

Mijn motto is samenwerking op basis van rust en positieve training.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jachthondenschool Kaya, 06 44 74 92 25

Martine vertelt...

Mijn naam is Martine Dietz. Ik ben al ruim 30 jaar bezig in de honden sport en dan met name op het gebied van het zoekwerk, tevens geef ik jachthondentraining aan pups en jonge honden.
Naast behendigheid, flyball, G&G, Obedience, KNPV in de laatste 30 jaar is de rode draad geweest, het zoeken naar mensen met honden.
Hiervoor ben ik bij reddingsgroepen aangesloten geweest, heb ik zelf een Stichting in het leven geroepen en ben ik nationaal en internationaal op inzet geweest om vermiste mensen te herenigen met hun dierbaren. Een onuitwisbare herinnering is de inzet in Japan geweest, na de aardbeving en tsunami van maart 2011. In het reddingshondenwerk heb ik vele honden en hondengeleiders opgeleid in de disciplines vlaktezoeken, puinzoeken en mantrailing. Tot op de dag van vandaag geef ik nog altijd workshops hierin.
In de laatste 8 jaren geef ik les in de discipline mantrailing.
Hiervoor heb ik mij laten scholen door de beste van de wereld en ik ben hiervoor tweemaal in Georgia Atlanta geweest bij Jeff Schettler, GAK9.
Met mijn eigen honden heb ik al vele examens gehaald via de school van Jeff Schettler. Als enige op de wereld heb ik met drie van mijn honden het op 1 na hoogste level 3 weten te behalen.

Ik heb samen met mijn partner 11 honden. Waarvan ik met drie zelf aan mantrailing doe.

Nu twee jaar geleden ben ik mij, na de aanschaf van mijn tweede working cocker bezig gaan houden met de jachttraining en is het doel hiermee zeker een B diploma te halen en wedstrijden te lopen. Binnenkort start ik met mijn Beierse zweethond aan zweetwerk. Ooit meedoen aan de Nimrod is een kleine ambitie 😉
Maar wat ik het allerleukste vind is steeds nieuwe dingen te leren en mijzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen!!
Tevens is het een heel mooi proces wanneer je van je eigen hond kunt leren uit oude patronen te stappen om zo zelf te groeien.

Op mijn website www.ccoonscompass.nl kun je meer lezen over workshops en lessen die ik geef.
Voor meer info kun je mailen met info@ccoonscompass.nl