Even voorstellen

Mijn naam is Martine Dietz. Ik ben al sinds mijn 12de jaar bezig in de hondensport en dan met name op het gebied van het zoekwerk. Nu geef ik ook jachthondentraining aan pups en jonge honden naar het C en B niveau.

Naast behendigheid, flyball, G&G, Obedience, KNPV in de laatste 30 jaar is de rode draad geweest, het zoeken naar mensen met honden.
Hiervoor ben ik bij reddingsgroepen aangesloten geweest, heb ik zelf een Stichting in het leven geroepen en ben ik nationaal en internationaal op inzet geweest om vermiste mensen te herenigen met hun dierbaren. Een onuitwisbare herinnering is de inzet in Japan geweest, na de aardbeving en tsunami van maart 2011. In het reddingshondenwerk heb ik vele honden en hondengeleiders opgeleid in de disciplines vlaktezoeken, puinzoeken en mantrailing. Tot op de dag van vandaag geef ik nog altijd workshops hierin. https://www.ccoonscompass.nl/lessen-en-workshops/puin

Sinds 2012 geef ik ook les in de discipline mantrailing.
Hiervoor heb ik mij laten scholen door de beste van de wereld en ik ben hiervoor tweemaal in Amerika, Georgia Atlanta geweest bij Jeff Schettler, GAK9.
Met mijn eigen honden heb ik al vele examens gehaald via de school van Jeff Schettler. Als enige op de wereld heb ik met drie van mijn honden het op 1 na hoogste level 3 weten te behalen.

Sinds 2019 ben ik mij, na de aanschaf van mijn tweede working cocker bezig gaan houden met de jachttraining.

Ik heb 7 honden. Waarvan ik met drie aan mantrailing doe. Met mijn Chesapeake Bay retriever en Cocker beoefen ik het SJP programma.

Met de andere cockers het spaniëlwerk. Met mijn Beierse zweethond beoefen ik naast mantrailing ook het zweetwerk.

Maar wat ik het allerleukste vind is steeds nieuwe dingen te leren en mijzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen!! Trainen blijft het allerleukste…

Tevens is het een heel mooi proces wanneer je van je eigen hond kunt leren uit oude patronen te stappen om zo zelf te groeien.

Op mijn website www.ccoonscompass.nl kun je meer lezen over workshops en lessen die ik geef.
Voor meer info kun je mailen met info@ccoonscompass.nl