Even voorstellen

Jachthondentraining AA en Hunze werkt samen met Yvonne van Houten.

Yvonne heeft al een aantal jaren les gegeven op een gewone hondenschool aan pups en jonge honden. Ze is afgestudeerd kynologisch instructeur via O&O.

Ze geeft les bij KJV N&M Drenthe en Jachthondentraining AA en Hunze.

Yvonne vertelt...

Mijn naam is Yvonne van Houten, mijn passie is jachthondentraining.

Samen met mijn man hebben wij twee honden. Dinky een kruising Heidewachtel X Duitse staande en Kaya ( Flatcastles Indy Brown Girl ) een Flatcoat retriever. Met Kaya ben ik actief in de jachthondensport.
Dieren en met name honden en paarden hebben altijd een groot onderdeel van ons leven uitgemaakt.
Onze eerste hond “Boris” een wetterhoun x labrador was een fantastische hond die soms een beetje last had van “luistervertraging”. Met hem zijn wij er achter gekomen dat een hond echt bij ons hoort. Overal ging hij mee naar toe. Van Noorwegen tot Oostenrijk, veel mooie wandelingen gemaakt.
Hierna werd er bij ons op de buurt een “per ongeluk” nestje geboren. Ik heb de eer gehad om bij deze geboorte aanwezig te mogen zijn en mijn buurvrouw had de mededeling: als je er een wil dan heb je de eerste keuze. En zo was ik in het bezit van Dinky, bruin vier witte pootjes en een witte buik en een wit puntje aan de staart. Met haar ben ik begonnen met gehoorzaamheid en behendigheid en al snel ook met jachthondentraining. Leuk dat we dat samen vonden. Jammer genoeg nooit met haar kunnen deelnemen aan proeven omdat ze door een trauma schotangst had ontwikkelt.
Dus toen Dinky 8 jaar was wilde ik een hond waar ik dat wel mee kon doen en zo kwam Kaya in ons leven. Met haar heb ik inmiddels mooie SJP B diploma’s gehaald, verschillende working testen en meegedaan aan de talentenjacht van de flatcoated retriever en gewonnen.
Ik gaf al een aantal jaren les op een gewone hondenschool aan de pups en jonge honden. Inmiddels ben ik afgestudeerd kynologisch instructeur via O&O en geef les aan pups en jonge honden binnen de jachthondensport.
Ik volg workshops (de slimme klick en het model apport) en ga naar lezingen over jacht en jachthonden ( blessure preventie, titeren of inenten). Daarnaast geef ik les bij de KJV N&M Drenthe en Jachthondentraining AA en Hunze.

Mijn motto is samenwerking op basis van rust en positieve training.