Over mij

Mijn naam is Iris Erkelens, liefhebber van jachthonden en de jachthondensport.
Wij, mijn man en ik, hebben Duitse Staande Langharen waarmee wij jagen en wedstrijden lopen.

Er zijn altijd honden in mijn leven geweest. Grote en kleine en van allerlei rassen. In mijn jeugd waren het vaak honden die gevonden waren of gebracht werden. Ze werden bij ons verzorgd totdat ze weer verder konden naar een goed thuis. Niet alleen honden kwamen en gingen, maar ook katten en konijnen vonden bij ons een tijdelijk thuis.

Jaren later, inmiddels wonend in Drenthe, kwam Sidon in mijn leven. Sidon was een mooie Duitse Herder reu, waarmee ik GG heb gedaan. Helaas overleed hij veel te vroeg, maar wat een fantastische hond was dat. Ik heb enorm veel plezier met hem gehad.
In 2008 kregen we een Duitse Staande Langhaar pup. Zijn naam is Basco van de Osbroekshoeve en hij heeft mijn leven aardig veranderd. Ik kwam in aanraking met de jachthondentraining en ik heb met Basco de basistraining gedaan. Vervolgens besloten we dat mijn man de training zou doen en dat ik mee zou gaan om te helpen. De training thuis deed ik dan weer. Het was echt teamwork, wat geweldig was om te doen.
Inmiddels was ik ook begonnen met les geven en heb ik de opleidingen gevolgd bij O&O tot kynologisch instructeur. Tot op heden volg ik geregeld workshops en lezingen, onder andere stress bij honden, pijn bij honden en EHBO voor honden. Daarnaast heb ik enkele jaren les gegeven bij de KNJV N&M Drenthe en de KNJV A training.
Na de eerste proeven bleek dat Basco toch een uitzonderlijk talent was en na diverse SJP A en MAP A diploma’s, mochten Basco en mijn man deelnemen aan de Nimrod. Na de Nimrod hebben we nog diverse wedstrijden gelopen waaronder de ‘Midwinter’, de ‘Grote Prijs Jan Coldewey’ en diverse koppelwedstrijden.

In 2014 werd Dex geboren, hij is een zoon van Basco. In 2018 is Kay bij ons komen wonen, ook weer een mooi Duitse langhaar met veel jachtpassie.
Met Kay hebben wij de VJP en HZP gedaan en hij is inmiddels in het bezit van een aantal mooie SJP diploma’s.
Verder is Kay breed inzetbaar voor de jacht.

In 2021 is Finn bij ons komen wonen, ook weer een Duitse langhaar en halfbroer van Kay.

Al onze honden worden bij de jacht en nazoeken ingezet en doen we mee aan de jachthonden proeven.

“Teamwork en plezier daar sta ik voor. Zonder deze kom je nergens!”